Napelemes rendszerek másként a mezőgazdaságban

Napelemes rendszerek másként a mezőgazdaságban

AgriPV az InterSolar-on

2024. május 27. - Solar_ium

A világ egyik legnagyobb napelemes technológiai kiállítása az InterSolar középpontjában is az AgriPV, azaz a termőföld kettős célú (energiatermelési és növénytermesztési) hasznosítása áll.

München. 2024.05.07.
Az igen ambiciózus EU-s célkitűzések szerint a teljes napenergia kapacitás 2030-ra eléri a 750 gigawattot, s ebben nagy szerepet kap a kettős célú földhasznosítási koncepció.

A német energiaügynökség tanulmánya szerint a célzott finanszírozási programoknak és a jogszabályoknak köszönhetően a mezőgazdasági fotovoltaikus rendszerek hatalmas piaci felfutás előtt állnak Európában. Ezzel párhuzamosan rohamléptékben halad az alkalmazott mezőgazdasági fotovoltaikus kutatás, és növekszik a projektek száma.

A világ vezető napenergia-ipari kiállításán, az Intersolar Europe-on a látogatók különféle technológiákat, termékeket és megoldásokat tekinthetnek meg, és mélyebb betekintést nyerhetnek az éppen futó fejlesztésekbe. Az Intersolar Europe 2024. június 19. és 21. között zajlik a The smarter E Europe, a kontinens legnagyobb energiaipari kiállítási szövetsége részeként Münchenben. Az eseményt három kiállítás is kíséri: ees Europe, Power2Drive Europe és EM-Power Europe.

isolar.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://agripv.blog.hu/api/trackback/id/tr3718414801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása